Tırnak Batmasına Hangi Bölüm Bakar?

    09.08.2019
    Tırnak Batmasına Hangi Bölüm Bakar?

    Tırnak batması genellikle ayak tırnaklarında görülen bir rahatsızlıktır. Tırnağın yanlış kesimi soncunda, tırnağın keskin tarafının tırnak sonlarındaki deriye gömülmesi sonucu oluşur. Çok fazla kişide görülen ortak bir problemdir. Ağrılı ve iltihaplı geçen zorlu bir süreçtir. Kalıtımsal olduğu da düşünüle tırnak batmasının en önemli ve başta gelen sebeplerinden biri ise tırnakların yanlış kesiliyor olmasıdır.

    Tırnak batması için önleyici uygulamalar mevcuttur. Eğer batık çok ilerlemediyse evde de rahatlıkla uygulanabilecek yöntemler vardır. Fakat eğer tırnak batması ileri boyutlarda ise cerrahi müdahale bile gerekebilir.

    En büyük belirtisi ayakkabı giydiğimizde tırnakların uç kısımlarında meydana gelen aşırı ağrı ve acıdır. Tırnak uzamaya devam ettiği sürece o bölgede kızarıklık, şişme, yanma hatta iltihaplanma bile görülebilir.

    Sebepleri, mikropların oluşturduğu enfeksiyon, mantar enfeksiyonu, şişmanlık, hamilelik ve doğum sonrası dönem, sıkan ve ayak şekline uygun olmayan ayakkabılar, pedikür, yanlış tırnak kesimi, genetik durum ve yaralanma ve ya darbeye maruz kalma olabilir. İltihaplı görülen durumlarda mutlaka bir uzmana başvurulmalıdır.

    Tırnak batması için hastanelerde hangi bölüme gitmeli?

    Tırnak batması problemleri için dermotoloji yada genel cerrahi bölümüne başvurulmalıdır.

    Tırnak Batması Sorunu Yaşayan Hasta

    Tedavisi

    Kesinlikle ve kesinlikle tırak çektirilmemelidir. Halk arasında çok yapılan fakat çok uygulanması doğru olmayan bir yöntemdir. Tırnağın durumuna göre genel cerrah ya da ortopedi uzmanı hafif bir operasyon uygulamak durumunda kalabilir.

    Tırnak batması hafif derecedeyse, evde uygulanabilecek yöntemler vardır. Her şeyden önce ayak temizliğine dikkat edilmelidir ve günde 2-3 kez sıcak suda yumuşatılmalıdır. Mümkün olduğunca rahat ayakkabılar giymeli topuklu ayakkabılardan kaçınılmalıdır. Batan tırnağın altına pamuk konulabilir böylece tırnak ile cilt arasında tampon oluşturulmuş olur. Epsom tuzu tırnak batmasına çok etkilidir, deriyi yumuşatarak tırnağı çıkarmayı kolaylaştırır.

    Elma sirkesi, çay ağacı yağı ve zerdeçal antiseptik yapısından dolayı tırnak batmasının yarattığı semptomlarda kurtulmamıza yarımcı olur. Sarımsak antibiyotik özelliğinden dolayı enfeksiyonu önler ve dolaşımı hızlandırır. Tırnakların her zaman dümdüz bir şekilde kesilmesi gerekmektedir, kesim sırasında ete doğru verilecek herhangi bir kavis tırnak batmasına sebebiyet verebilir.

    YAZAR BİLGİSİ
    Modanium Özel
    Modanium özel yayınıdır - Doğada seçimi kadın yapar !
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.